Geplaatst op Geef een reactie

Wat is EFT?

Dit is EFT…

EFT is een methode

dat je vlug kan helpen af te komen van bepaalde klachten zoals trauma’s, fobieën, lichamelijke klachten.

EFT is de afkorting van Emotional Freedom Techniques of Emotionele Bevrijding Technieken.

Met EFT werken we vooral op het emotionele. EFT neemt de emotionele lading weg waardoor je letterlijk bevrijd wordt. Dit is niet enkel op het emotionele maar ook op fysisch vlak.. Door deze techniek toe te passen ,gaat het je lichaam helpen om de emoties te ontspannen, waardoor je lichaam in staat gesteld wordt te ontspannen en ook de emoties los te laten.

Dit kan gaan over heel recente gebeurtenissen, maar werkt ook krachtig op ervaringen in ons leven dat al heel lang geleden zijn. Zelfs op stukken in ons leven die we ons niet meer kunnen herinneren.

 

 

 

EFT is voelen

Probeer jezelf even een situatie voor te stellen waarin je bijvoorbeeld verdriet voelt. (Het eerste wat in je opkomt is goed.)

Wat gebeurt er in je lichaam? Wat voel je? Misschien wordt je lichaam zwaar, heb je een knoop in je maag, of komen de tranen je tegemoet, uw hoofd staat op barsten enz…

Dit zijn gevoelens die boven komen en deze gevoelens zorgen ervoor dat jij je slecht voelt of je lichaam pijn heeft. Misschien komen er beelden naar boven die je liever niet ziet omdat ze je nog meer verdriet brengen. Dit zijn dingen waar jij je van kan en mag bevrijden! Het enige dat je moet doen is voor jezelf de keuze maken.

Dit is een negatieve ervaring die zich nog steeds manifesteert in jouw lichaam. Dit zorgt ervoor dat je niet het leven hebt waar JIJ recht op hebt. JIJ kunt beslissen

 om een eind te maken aan de bagage die je al misschien jarenlang meesleurt.

Wat zijn de stappen tijdens EFT?

Want dit is letterlijk stap voor stap wat er gebeurt:

  • kijk naar het gevoel
  • neem “het vast” door je focus daar te houden
  • daarna lichaam ontspant
  • je lichaam laat het los
  • soms vergeet je wat je probleem was

 

Wil jij graag meer weten over EFT en wat ik allemaal te bieden heb in de online praktijk? Klik dan op de onderstaande knop.

volledig aanbod

Of wil jij graag door mij gecoacht worden? Ga dan via de onderstaande knop naar de online coaching trajecten die ik aanbied.

EFT online coaching

 

Veel liefs,

Shana

 

 

Geef een reactie