Geplaatst op Geef een reactie

Veranderingen… Shit!?

Wat voel jij bij veranderingen?

Waarschijnlijk zal je antwoordt afhankelijk zijn van de situatie. Laten we er even van uitgaan dat het een positieve situatie is.

Dan kan het zijn dat het spannend is, je voelt het kriebelen, je hebt misschien zoveel energie dat je even levendig bent als een jong veulen dat op een zonnige lentedag door de wei rent. Terwijl jij in deze positieve vibe zit, laat je automatisch positieve energie achter. Bij het jonge veulen dat rond rent zie je letterlijk de grassprietjes in rond vliegen.

 

Maar stel, dat het een ‘negatieve’ situatie is… Wat voel je dan? Hoe reageert jouw lichaam erop?

Krijg jij angstaanvallen, (keuze)stress, voel jij spanningen, schrik om los te laten omdat je dan je ‘veiligheid’ zou kunnen verliezen. Komt faalangst extra druk uitoefenen in jouw hoofd, nek, schouders. Waardoor dat het voor jou moeilijker wordt om nieuwe veranderingen door te voeren. Of ga jij je volledig beginnen onderdompelen alsof je een slachtoffer bent? Waardoor dat je totaal niet meer wil openstaan om veranderingen te ontvangen.

 

OMG… Zo had ik het nog niet bekeken

(opgelet: enkel voor mensen die, al is het maar een klein petieterig beetje, openstaan voor verandering)

 

Super! Ik ben blij dat jij er voor openstaat. Ja je hebt dat daar juist goed gelezen. Veranderingen = ONTVANGEN!

 

Iedere mens op aarde wil iets krijgen of ontvangen. Als het kan, wil je elke dag iets krijgen. Veranderingen zijn natuurlijke geschenken die (on)bewust naar ons toekomen. Dus ook naar jou.

Veranderingen kan je ook zien als een uitnodiging tot iets beters. In welke gedaante een verandering zich toont of aanbrengt, je gaat geconfronteerd worden op deze reis van veranderingen.

Je krijgt als ware jezelf te zien. We zijn dan nu ook uiteindelijk aan de clue van deze blog. Ik heb een contrast gemaakt van positieve- en negatieve veranderingen. De emoties kunnen anders binnenkomen omdat deze afhangen hoe wij de veranderingen ervaren.

Even samengevat:

  • de start van de verandering (positief of negatief)
  • je wordt met jezelf geconfronteerd
  • er duiken momenten op die voor verschillende emoties zorgen
  • je krijgt keuzes: ‘ga ik door’ of ‘geef ik op’
  • leer te aanvaarden en laat los
  • heb vertrouwen, want als je loslaat krijg je iets in de plaats

en zo blijft het rad van veranderingen verder draaien.

 

Lieven mensen ik wens jullie allemaal een fantastisch eindejaar. Iedereen heeft het verdient om dit jaar af te sluiten. Het jaar 2020 heeft voor iedereen extreme veranderingen met zich meegebracht. Als ik het jaar 2020 samengevat kan zeggen dan heb ik er maar 1 woord voor nodig: DUBBEL. Maar wat verwacht je van een tweelingen jaar?

Ik hoop dat je vanavond in dankbaarheid dit jaar kunt wegklinken. Geloof mij, heb vertrouwen want alles komt goed!

 

Wil je graag hulp op je reis bij jou persoonlijke veranderingen? Druk dan hier.

Heb jij interesse in de GRATIS producten of diensten die ik aanbied in mijn online praktijk?

 

 

Graag wil ik je ook nog uitnodigen om naar onderstaand filmpje te kijken.

Geef een reactie