Geplaatst op Geef een reactie

Breng al je lichamen in balans met beweging

Het lichaam van een mens is iets heel complex. We weten al enorm veel maar ik denk dat we nooit gaan weten waarvoor ons lichaam volledig dient. Wat een terugkerend onderwerp is, is het werkwoord BEWEGEN.

Als je het woord bewegen hoort dan denken de meeste mensen ook aan het fysieke lichaam. Wat op zich maar normaal is. Maar ons lichaam is meer dan alleen het fysieke. Ook beginnen we gelukkig meer en meer te beseffen als je beweegt dat je psyche ook ontspant. Gelukkig wordt dit steeds meer en meer aanbevolen.  Maar waar de meeste mensen zich nog TE weinig van bewustzijn, is dat ons energetisch lichaam ook behoefte heeft om te bewegen.

In deze blog vertel ik jou hier meer over.

Wat is het energetisch lichaam?

Het energetische lichaam bestaat uit het volgende:

  • de aura (Het menselijke Energie veld)
  • de chakra’s (energieknooppunten)
  • meridianen (energiebanen)

Bij de laatste daar is de plaats waar onze energie doorstroomt. Energie is eigenlijk de levenskracht. Door het lichaam en om ons lichaam stromen velden van subtiele energie. Wanneer de energiestroom goed vloeit en in evenwicht is, dan is ons lichaam gezond. Wanneer de energiestroom geblokkeerd is wordt ons lichaam ziek. Ons lichaam geneest pas wanneer ons energiestroom terug in evenwicht is.

Daarom is het ook belangrijk dat je preventief voor je energetisch lichaam zorgt en je energetisch lichaam zo gezond mogelijk probeert te houden.

 

Hoe hou ik mijn energetisch lichaam gezond?

De eerste stap hiervoor is om (terug) te leren luisteren naar je lichaam. Ons lichaam is eigenlijk de gids die laat horen dat je lichaam uit evenwicht is. Dit kan veroorzaakt worden door kleine pijntjes of door aanslepende fysieke- en of psychische klachten. Ook zie ik in mijn praktijk dat daardoor automatisch mensen de verkeerde zaken aantrekken in het leven. Je begrijpt denk ik ook wel dat je daardoor snel in een vicieuze cirkel komt.

Gelukkig zijn er verschillende hulpmiddeltjes die jou energetisch lichaam kunnen ‘genezen’ of kunnen ‘schoonmaken’. EFT is daar een goed voorbeeld van maar EFT kan ook preventief hiervoor ingezet worden. Ook kunnen kleuren of visualisatieoefenigen baadt hebben bij het verzorgen van je energetisch lichaam. Er zijn nog natuurlijke dingen die ervoor zorgen dat we terug in balans komen maar waar het uiteindelijk ALTIJD en bij IEDEREEN omdraait is om terug bij jezelf te komen.

Zoals ik daarjuist zei is het belangrijk om naar je lichaam te luisteren en ook om je lichaam in beweging te brengen. Doordat je begint te bewegen begint de energie in uw lichaam actief te worden en gaat je lichaam in balans komen. Wat ik zelf ook regelmatig voel is dat er in mijn lichaam ook energie vast zit en dit moet terug kunnen stromen. Yoga is daarom bijvoorbeeld een heel leuke manier om in beweging te komen. Zelf geef ik ook dansles en gebruik ik veel stretchoefeningen niet enkel en alleen om lenigheid te bevorderen maar ook om mijn dansers in hun lichaam te leren dansen. Ik gebruik o.a. hiervoor soms de oefeningen het boek: Ongebruikte energie in uw lichaam.

Wil jij graag meer weten?

Daarjuist heb ik ook vertelt dat EFT je lichaam preventief gezond houd. Indien je graag meer wilt weten over de EFT online sessies bij mij klik je hier of heb jij interesse in de online cursussen die ik creëer? klik dan hier.

 

Geef een reactie