Geplaatst op Geef een reactie

Verander je gedachten en je veranderd je wereld

In deze blog heb ik me laten inspireren door de quote want dit legt ook weer kort gezegd uit wat EFT met jou doet.

Bij vorige blogs heb ik al uitgelegd dat EFT een brug gaat creëren tussen het onderbewustzijn naar het bewustzijn. Op deze manier gaan we dus je gedachten kunnen veranderen en gaan we dus je omgeving (op een subtiele manier) veranderen.

Ik als kind in mijn fantasiewereld

Toen ik begon in de opleiding van EFT coach werd het mij al snel duidelijk dat ik EFT onbewust al aan het toepassen was als kind. Waarschijnlijk zal dit ook te maken hebben met het feit dat ik ook een heel gevoelig persoon ben ik al snel ‘negatieve’ energie in mijn lichaam kon waarnemen.

Ik droomde er als kind al van dat ik een persoon was die energie kon begrijpen en terug kon doen veranderen zodat mijn wereld rondom mij ook veranderde. De mensen zouden daardoor ook gelukkiger en gezonder zijn en ze zouden hun energie steken in dingen die belangrijk zijn. De wereld zou een vredige plek zijn waar je de ruimte rond jou voelt groeien en groeien. Prachtig hé…?

Nu als je ouder wordt voel je soms minder en minder die ruimte en word je dikwijls geconfronteerd dat de wereld inderdaad niet zo perfect is. Je wordt als het ware opgeslorpt in de volwassenwereld. Je merkt dat veel mensen de verantwoordelijkheid niet opnemen. Dat we egoïstisch geworden zijn op een verkeerde manier of dat we niet geleerd hebben om goed voor ons zelf te zorgen.

Die zaken zorgen ervoor dat we ons gedachten en onze focus sneller richten op wat fout loopt en echt wel verkeerd is. Dit niet alleen over de dingen die buiten ons zitten maar ook hoe we ons zelf vanbinnen zien.

Stop…

vandaag nog met te denken dat de wereld naar de knoppen is, dat het geen tijd meer is om kinderen te krijgen of weet ik nog allemaal wat voor negatieve zinnen er elke dag worden rondgeslingerd. Probeer je focus te richten wat er wel nog goed is en waar jij jou leven dankbaar voor bent?

Probeer eens te kijken wat jij als kind fantaseerde en je voelde dat dit jou gelukkig maakte. Voel wat het nu nog met je doet. Voel hoe simpel het was en eigenlijk nog altijd is. Voel hoe jij ruimte maakt rond jezelf en hoe sterk dit wordt. Jij kan deze ruimte sterker en positiever maken om het te aanvaarden. Op zich is een shift maken niet moeilijk ALS er geen beperkte overtuigingen aan vast hangen. Maar dan hebben we uiteraard

EFT!

Met EFT ga je eigenlijk eerst je huidige probleem (gedachten, angsten, trauma’s,…) aanvaarden door er aandacht aan te geven. Daarna wanneer je merkt dat je minder van die negatieve gedachten, pijnen,… hebt ga je eigenlijk iets in de plaats zetten. Je gaat er met andere woorden meer de dingen invullen die jij zelf wilt. Je gaat jezelf letterlijk voeden met nieuwe energie waardoor jij makkelijker jou focus op andere zaken gaat richten. Deze shift zorgt ervoor dat je op een subtiele manier verandering in je leven gaat brengen waardoor het makkelijker wordt om dingen los te laten en om er betere dingen voor in de plaats te krijgen.

Het kan dus zo simpel zijn.

Hoe kan jij zelf shiften maken?

Misschien wil jij wel zelf dingen veranderen en heb je al boeken gelezen maar uiteindelijk nooit toegepast. Het kan zijn dat je op zoek bent naar een actieve cursus waar je als het nodig is feedback kunt krijgen. Dan kan jij dat hier vinden.

Je kan ook hier eens nakijken of het voor jou interessant is om online gecoacht te worden. Als nieuwe klant heb jij recht op 20% korting en als het je bevalt kan je zelf EFT pakketten vinden zodat het voor jou goedkoper is om gecoacht te worden.

 

Alvast veel succes!

Geef een reactie