Geplaatst op Geef een reactie

Vind je droom

Voor deze blog heb ik mij laten inspireren door mijn lievelingsfilm “The sound of music”. De reden waarom dit waarschijnlijk nog altijd mijn lievelingsfilm is komt door de teksten die mij al van kinds af aan tot in het diepste van mijn cellen kunnen raken. Eén van mijn favorieten is ‘Climb every mountain’.

 

Dit lied windt er geen doekjes rond, want dit beschrijft echt dat je het nodige moet doen om je dromen te realiseren. Sterker nog… het gaat zelfs meer over hoe je je droom moet vinden en vooral hoe die weg wordt afgelegd.

Als kind begreep ik toen al dat wat je ook tegen komt in je leven dat het de moeite is om jou weg te volgen.  Ik ben dankbaar van de dingen waar ik als kind van droomde dat er heel veel al werkelijk is geworden. Ook voel ik dat er nog veel dromen zijn die willen dat ik ze ga realiseren.

En nu ga IK er geen doekjes rond wikkelen… Het gaat niet om je doel of je droom maar om de reis die jij gaat maken. Zolang jij op deze fysieke wereld ben krijg jij de kans om te reizen naar je doel/droom.

Maar hoe maak je contact met je droom? En wat als het je niet lukt? In deze blog leg ik uit hoe dit proces in zijn werk gaat en geef enkele waardevolle “Do and Dont’s”.

Waar start dit proces?

Introspectie

Dit is misschien best wel het spannends en soms ook het meest beangstigende om te doen. Reden… we zijn dit niet zo gewoon. Maar het je kan deze stap mag je zeker niet overslaan want het gaat om jouw droom. De droom wilt geleefd worden door jou, wilt tot realisatie komen door jou. Daarom wil dit ook zeggen dat de antwoorden en oplossingen binnenin jou zitten. Waardoor het ook soms heel snel allemaal gerealiseerd kan worden.

Maar door op introspectie te gaan kun je ook misschien jouw angsten, beperkte overtuigingen tegenkomen waardoor het plots een zware opgave lijkt te worden om dit alles te kunnen realiseren.

 

Maak een bestelling van je droom

Eigenlijk is het héél simpel om iets te krijgen in het leven. Alleen zit er altijd (gelukkig) vertraging op. Je kan het een beetje bekijken zoals een online bestelling van een product.

Je gaat naar een webshop en je kiest daar je product of dienst dat je wil aankopen, je pimpt het eventueel met wat extraatjes en drukt op betalen en je krijgt een knop te zien ‘betalen’ en wanneer dit succesvol geslaagd is krijg jij automatisch een bevestiging dat je product bestelt is en binnen enkele weken, dagen of zelfs de dag nadien bij jou wordt geleverd.

Wanneer dit proces volledig verlopen is krijg jij ondertussen nog meer dat jouw pakje opgehaald is en dat je via ’track and trace’ alles kunt opvolgen. Je krijgt nadien ook nog een mail dat de bezorger onderweg is en dat deze jouw pakketje ongeveer tussen 9u00 en 15u00 geleverd wordt.

Wanneer jou pakketje geleverd is krijg jij nog eens een mail ongeacht of jij het persoonlijk ontvangen hebt of niet.

Vraag het

Geloof het of niet maar zo gaat dit ook met jouw doelen en jouw dromen. Het is dus een normaal proces dat er vertraging op staat. Het enige nadeel is dat dit een natuurlijk proces is en dat jij geen mailtjes krijgt om te bevestiging dat het bestelt is en ook dat je niet altijd weet wanneer jou droom er aan te komen. Je moet het dus ontvangen wanneer de tijd rijp is.

 

Wat heb je nodig:

  • een duidelijk doel/droom
  • (zelf)vertrouwen
  • (zelf)waarden
  • dankbaarheid
  • doorzettingsvermogen
  • geduld

 

De Do’s en Dont’s:

Je doel of droom is niet specifiek genoeg

Waardoor je maar loopt rond te dwarrelen en zou jouw wensen verwateren en voor de zoveelste keer geklasseerd wordt bij de rest. Daardoor krijg je soms het gevoel dat je (weeral) gefaald hebt.

Je angsten komen naar boven

Dit gebeurd bij iedereen en hoort bij het proces. Wat doe jij ermee? Ga jij kiezen om je angst te laten domineren of ga jij jouw angsten onder ogen komen en eventueel hulp inschakelen als je voelt dat jij het waard bent en je doelen of droom dit ECHT verdient om door te gaan?

Je gaat je vergelijken met anderen waar het mis is gelopen

Probeer mensen te zoeken eventueel mensen die bekend zijn die iets bepaald bereikt hebben dat jij ook wilt zodat je naar iemand kan opkijken. Of misschien heeft die persoon niet bereikt wat jij bereikt hebt maar heeft deze een bepaalde uitstraling die bij jou een bepaalde energie oproept dat jou de kracht geeft om door te gaan en er zo voor zorgt dat jij de nodige acties kunt nemen.

Je hebt geen vertrouwen dat jou dat kan lukken

Dit kan te maken hebben door onderliggende trauma’s of angsten. Die beperkende overtuigingen die zorgen ervoor dat jou doelen of dromen vertraging gaan oplopen. Waardoor je aan jezelf gaat twijfelen.

Mensen nemen soms te grote sprongen waardoor het niet haalbaar wordt

Het is belangrijk om alles in hapklare stappen te plaatsen, wat jouw doel ook is! Je wordt niet als baby geboren en kan al direct lopen. Nee, je moet leren eerst je hoofd op te tillen, je moet je leren omdraaien, je moet leren om je lichaam in beweging te brengen door middel van parra kruipen en daarna gewoon kruipen,… Een baby oefent dus ELKE dag om zijn doel te kunnen halen en wil dit liefst zo snel mogelijk alleen doen. Dit proces duurt ongeveer 15 maanden. Maar elke dag komt dit kind wel een obstakel tegen , maar ook de bevestiging dat hij toch weer iets anders kan om zijn doel te bereiken.

Luister en kijk

Je krijgt wel geen mails maar jou lichaam en hoe het leven stilaan rondom jou veranderd is eigenlijk jou bevestigingsmails die jou ontvangt. Daarom is het heel belangrijk om goed te luisteren en te kijken naar jouzelf. De meeste mensen plaatsen alles in de buitenwereld waardoor je ook meer vertraging gaat krijgen om jou wensen die vervult moeten worden te kunnen realiseren. Schrijf daarom deze boodschap op en hang hem desnoods op je werkplaats of een op een plaats in huis waar je dagelijks naar kijkt: “Blijf bij jezelf” Wanneer je deze zin regelmatig tegen jezelf zegt en bij jezelf gaat voelen ga je meer contact maken en groeit je vertrouwen en waarden. Dit gaat als gevolg geven dat je in een positieve straal blijft en sneller jou doelen en dromen kan behalen.

Wees dankbaar

Dankbaarheid is de meest krachtigste tool die er is om je dromen werkelijkheid te brengen. Wanneer je iets bevestigt krijgt dat je goed bezig bent, laat dat binnenkomen en geniet daarvan. Wees de persoon dankbaar maar jezelf ook. Durf tegen je zelf te zeggen: Ik ben mezelf zo dankbaar dat ik deze stappen zet en dat ik naar mijn doel of droom ga. Ook zullen er momenten aankomen dat het leven vraagt om jou verleden of bepaalde mensen vergeving te geven of om jou schuldgevoel los te laten.

Geduld en loslaten

Voor mij persoonlijk een moeilijk geval. Ik ben elke dag bezig met iets te creëren en om mezelf zo vrij mogelijk te maken met obstakels waar ik mee te maken heb. Ik ben iemand die beschikt over enorm meer doorzettingsvermogen waardoor ik snel resultaat wil zien. Dit zorgt voor vertraging in jou ‘leveringsproces’. En dat willen we niet toch? Daarom neem de juiste acties, neem rust , neem afstand en vooral geniet van je reis en leer ook dingen los te laten.

 

Tot slot

Bij deze nodig ik je uit om te genieten van het lied: ‘Climb every mountain’ 

Wanneer jij graag interesse hebt om mijn E-book te lezen kan jij heb HIER downloaden. Of wil jij graag even kijken wat ik allemaal in huis heb dan klik je HIER.

Geef een reactie