Geplaatst op Geef een reactie

Affirmaties

Wat zijn Affirmaties?

 

Dit zijn gedachten, ideeën en verhalen die eigenlijk in jouw geprogrammeerd zijn. Zij zorgen ervoor dat een bepaald idee jouw werkelijkheid is. Het is dus ons bewustzijn dat geprogrammeerd is en ook hoe ons lichaam geprogrammeerd is.

De manier waarop wij geprogrammeerd zijn gaat ervoor zorgen hoe wij in het leven staan. Wat je gaat aantrekken in je leven, of dit al dan niet gemakkelijk zal zijn. Affirmaties bepalen eigenlijk hoe jij in jouw leven staat.

Dit is héél leuk wanneer alles goed verloopt en wanneer jij je als een visje in het water voelt. Maar wat als jij je niet goed voelt met je lichaam? Dat alles wat je onderneemt moeilijk is en dat je gaat falen? Daarmee toon ik direct aan dat affirmaties ook (beperkte) overtuigingen zijn.

Wanneer het goed gaat.

Laten we even starten en ervan uit gaan dat jij affirmaties hebt die ervoor zorgen dat jij succesvol bent. Dat jij je droomleven hebt en dat jij wanneer je iets nieuw wilt bereiken al de nodige stappen , acties doet en vertrouwen hebt omdat jij weet dat jij het kan! Dat jij ook een echte volhouder bent en geduld hebt omdat jij weet dat jij haalbare doelen hebt en zo stap voor stap komt waar je moet zijn. Zalig die ruimte en die energie dat stroomt om jou te geven wat je wilt.

Deze mensen komen soms vaak over of zij geen problemen hebben. Maar geloof mij , ook deze mensen die succesvol zijn, hebben ook hun problemen die ervoor zorgen dat ze met zichzelf geconfronteerd worden. Maar als je beschikt over een goed mind-set kan je al snel veranderingen brengen. Zij weten dus hoe ze hun focus moeten houden en eventueel deze moeten bij werken om tot hun resultaten te komen.

Wanneer affirmaties voor beperkingen zorgen.

Dan heb je 2 keuzes…. De eerste is gewoon je erbij neerleggen en zeggen dat het niet voor jouw bestemt is (ook al heb je er bijna niks of zelf niks voor gedaan).

Of je gaat het nodige werk doen om je beperkingen in te zetten als een groeimiddel of een kompas. Je gaat als het ware jezelf bewust laten worden van je beperkingen.

Wanneer jij jezelf al bewust maakt van je beperkingen ga je direct beloont worden en ga je de ruimte rondom jou al verruimen. Dat kan best zijn dat jij dat niet kan voelen maar, de meeste mensen voelen wel een opluchting en voelen zicht lichter worden. Ook door het feit dat je jezelf iets meer begint te begrijpen ga jij ook jezelf iets zachter maken en dit is een belangrijk punt. Wanneer jij je zachter maakt voor jezelf is dit een vorm van zelfliefde, zelfwaardering en zelfbegrip. Dit is zo een helend effect en van deze energie is het belangrijk om zo snel mogelijk gebruik te gaan maken. Dit is het moment dat jij eigenlijk een energetische-poort, -deur hebt opengezet waardoor je dichter bij jezelf staat en jouw beperkende overtuigingen stap voor stap kunt gaan shiften.

Dit kan jij direct doen!

Wanneer jij jezelf betrapt op een beperkte overtuiging kan jij deze gaan herformuleren waardoor jij jezelf een ander verhaal gaat vertellen. Doordat jij jezelf iets anders vertelt en dit dikwijls herhaalt, begint er een shift bij jou te komen.

Wanneer je elke dag en meerdere weken jezelf dat nieuwe verhaal of nieuwe overtuiging vertelt, gaat na een tijd jouw gevoel kunnen resoneren en dan kom je pas echt in jouw helende fase. Op deze manier manipuleer jij jezelf naar de weg van succes! Dit is op zich niet moeilijk, het is alleen belangrijk dat jij dit kan volhouden en jezelf daarin blijft trainen.

Maar wat als dit toch nog niet voldoende is?

Het kan soms zijn dat er inderdaad thema’s naar boven komen die nog voor een emotionele lading zorgen. Deze kunnen al dan niet vasthangen aan een trauma of angsten die een zware invloed hebben in jouw leven. Dan kan extra hulp wel van pas komen om jou verder te brengen in het leven. Je hart al eens luchten kan zeker geen kwaad en vergeet niet dat er professionele mensen genoeg zijn waar jij een klik mee kunt hebben en die samen met jou de wortels gaan mee helpen uittrekken om jou leven terug op rails te krijgen.

Dit wil ik jou geven…

Wil jij graag eens de kracht voelen van Affirmaties? Dan krijg jij van mij deze 10 Affirmaties cadeau en dat is niet alles… Jij krijgt ook 10 tips toegestuurd hoe jij affirmaties kan gebruiken.

Geef een reactie