Geplaatst op Geef een reactie

Je hebt minder nodig dan je denkt.

In deze blog ga ik het hebben hoe simpel het uiteindelijk allemaal is om gelukkig te zijn. Het probleem dat we dikwijls ondervinden is dat we alles te veel in ons hoofdplannen en ideeën creëren waardoor we eigenlijk ons eigen geluk gaan saboteren. We gaan als het ware meer in ons hoofd gaan zitten in plaats van in ons gevoel te gaan zitten. Daar zit dus al direct de oplossing, minder in het hoofd gaan zitten en meer in ons gevoel. Wanneer we meer in ons lichaam zitten kunnen we pas meer ons hart open zetten en gaan we kunnen leren om de balans tussen geven en ontvangen te gaan vinden.

Ik ga je nog meer vertellen over wat je nodig hebt en wat je zeker niet nodig hebt om dichter bij jezelf en je geluk te gaan staan. Onderaan de blog heb ik een bucketlist die je voor jezelf of zelfs voor je gezin kunt waarmaken om je pad naar geluk meer aan te trekken.

Je hebt maar 1 ding nodig en dat ben jij zelf!

Als je jezelf bij hebt dan heb je alles bij. Dat is een zin neem daar maar eens de tijd voor om deze nog eens extra te lezen. Want dit kan al zorgen dat je weerstand begint te voelen omdat deze blog gaat over het contact maken met jezelf. Dit kan soms heel lastig en soms ook pijnlijk zijn. Hou ook rekening met het feit dat niet elke dag de zelfde is. Vandaag kan dit héél moeilijk zijn en morgen kan dit al een fijner gevoel geven. Dat laatste dat is wat telt.

Je lichaam kan je als het volgende voorstellen. Je hebt ergens een stille plek in je lichaam. Die stille plek is belangrijk want daar is het beginpunt waar je verandering in je leven kan brengen. Dat is ook wat je wilt, transformeren! Op dit stille punt komen er eigenlijk 2 assen samen. De horizontale as en de verticale as.

1. De horizontale as:

Deze as die zorgt er eigenlijk voor dat we op zoek zijn naar erkenning , ook wat anderen doen en denken. Wanneer we eigenlijk te veel en te lang in onze horizontale as zitten gaan we volgende dingen kunnen ervaren:

  • gebrek aan energie
  • we gaan ons energie halen uit de verkeerde dingen. Denk maar junkfood , alcohol, tv, gsm, maar ook het blijven doorzetten en onszelf verder blijven uitputten.
  • je gaat aan je zelf beginnen twijfelen. Dan krijg je als gevolg dat je zelfvertrouwen ook verkleint en je meer het gevoel gaat krijgen dat je tegen alles moet gaan opboxen
  • je zelfwaarden gaan ook kleiner worden. Dit kan gaan beginnen doorwegen op je relaties omdat
  • je kan slapeloosheid beginnen creëren

Waarschijnlijk kunnen we zo blijven doorgaan. Ik ben er zeker van dat je ook wel beseft dat het niet de bedoeling is dat je constant in horizontale as zit. Hoe langer je hierin blijft hangen, hoe meer je in een beneden gaande spiraal gaat.

2. De verticale as:

Wanneer je meer je focus gaat richten op je verticale as dan ga je lichaam je zelfhelend vermogen gaan activeren. Deze as gaat loopt als een lijn van de aarde zo helemaal door je lichaam tot in je ziel. Vanaf je contact hebt met deze as ga je vandaaruit jouw shift’s  kunnen maken en ga je instaat gezet worden om te gaan transformeren.

Zoek dat evenwicht

In het leven is het dus altijd belangrijk om het evenwicht te vinden. Dus laat je niet vangen en denk nu niet dat het leven gemaakt is om constant in de verticale as te zitten. Je gaat een evenwicht zoeken. Wanneer je dat evenwicht gevonden hebt, ga jij in contact staan met jezelf;

Wanneer je in contact staat met jezelf ga je ook meer verbinding maken met jou omgeving. Daarom ga ook voor anderen kunnen zorgen ZONDER dat het jouw energie gaat kosten. Je gaat eigenlijk MEER energie kunnen krijgen en toch nog in staat zijn om s’nachts te kunnen slapen.

Enkele inzichten die jou kunnen helpen

Je hoeft geen schrik te hebben

Omdat je meer tijd maakt voor jezelf kan er van alles naar boven komen. Leuke dingen maar ook herinneringen. Waaraan nog ‘slechte’ gevoelens en soms emoties aan vasthangen. Wees daar niet bang van! Dit is een moment dat je soms zelf patronen kunt zien die vastzitten in jouw ‘systeem’. Doordat deze zaken naar boven komen wil dit niet zeggen dat deze moeten gaan blijven hangen. Het kan zijn dat het jou een inzicht geeft waardoor je aan de slag kunt met jezelf. Wanneer je in therapie bent of gecoacht wordt tools krijgt om verder te werken.

Anderzijds kan het ook zijn dat deze dingen eindelijk luchtig genoeg zijn om losgelaten te worden en dat het op deze manier geheeld is.

Dus op deze manier kan het gebeuren dat je in een transformatie komt waardoor je de oplossingen soms direct ziet. Ook een sterke energie krijgt waardoor je echt terug in je eigen kracht gaat staan. Op deze momenten komt het creatieproces ook opgang.

Probeer dit eens te doen:

  • neem een dag vrij van alle digitale dingen dit wil zeggen… Geen Social Media, geen smartphone, geen laptop, geen tablet
  • laat de tv ook eens een dagje zijn rustnemen
  • neem eens tijd om in je tuin, in het park of echt een plekje in de natuur te zoeken waar je even alleen wil zijn. Terwijl je daar even bent zorg dat je niet gestoord kunt worden en ga zitten, staan met je benen op heupbreedte of zelfs liggen. Doe een bodyscan en voel en maak connectie met jezelf en probeer daarna dit ook te doen met de natuur.
  • ga de natuur in en beleef ze zoals ze is. Benoem wat je hoort, ziet, voelt en misschien ruikt. Met andere woorden laat je zintuigen eens zijn gang gaan.
  • ontdoe je eens een dag van tijd. Je gaat een dag kiezen en je zorgt dat er geen klok of horloge je kan beïnvloeden. Die dag ga jij leven wat jouw lichaam je aangeeft wat je mag doen.

 

In mijn volgende blog ga ik verder op het transformeren. Een échte aanrader want ook JIJ doet dit ELKE dag zonder dat je dat weet.

Ik heb dit nog voor jou…

Wil jij graag door mij gecoacht worden klik dan hier. Wil jij graag mijn GRATIS e-book aanvragen?

Ben jij iemand die wil werken aan zichzelf om bewuster in het leven te staan? Dan raad ik je aan om eens te kijken naar mijn E-cursussen

Geef een reactie