Geplaatst op Geef een reactie

Zie jezelf als een vlinder

Ik heb al dikwijls de vraag gekregen, niet alleen door mijn klanten, vrienden maar ook van zelfstandigen en zelf grote bedrijven: ‘Shana, waarom heb jij als logo een vlinder gekozen’.

Het antwoordt is HEEL simpel, de vlinder staat voor: Gedaanteverwisseling, transformatie, project… Het is een prachtig wezentje dat 1 van de meeste transformaties mag meemaken in zijn leven. Want het is simpel je hebt volgende patronen:

 1. het ei
 2. de rups
 3. de cocoon
 4. de vlinder

Een vlinder is op zich een heel klein , fragiel insectje maar wanneer jij in de kracht van de vlinder gaat staan, ga jij grootste dingen kunnen realiseren.

Het fysieke lichaam

Elke seconde van de dag en de nacht, heel ons leven lang doet het kleinste celletje in ons lichaam niks anders dan veranderen. Mijn gezin en ik gaan heel vaak naar de zee en houden daar heel graag strandwandelingen. Ik betrap mezelf dikwijls dat ik hardop de vraag stel: Hoe zou de zee er nu bijliggen en dan heb ik niet over eb en vloed. De wind en de zon wat voor een effect gaat dit hebben op het kleurenpallet dat terug te vinden is op zee en soms ook op het strand. Welke fantastische soorten schelpen zouden we nu kunnen tegenkomen… Het staat dus niet stil en ons lichaam ook niet.

Dat is dus allemaal, net zoals onze cel vernieuwing, een natuurlijk proces.

Waarom moet ik mezelf als een vlinder zien

Ik gebruik dit patroon zelf soms om mezelf in een groeimodus te gaan zien. Deze manier helpt mij om zo op een iets meer doelgerichte en toch met gevoel de juiste acties te nemen. Ik pas deze manier van werken meer en meer ook uit om mijn doelen en dromen te realiseren. De werkwijze is op zich niet zo heel moeilijk. Je gaat gewoon even tijd ervoor vrij maken. Je gaat zien dat ik letterlijk de transformatie van een vlinder gebruik.

Zo pas je dit toe

Bij elke nieuwe transformatie ga ik mij even focussen door een bijhorende vraag te stellen. Je kan dan op verschillende manier dit uitwerken. Je kan bijvoorbeeld gebruik maken van kernwoorden en nadien gaan selecteren wat het beste voor jou past. Een andere manier is dat je eigenlijk gaat schrijven wat dat deel van het doel inhoud zodat je een groot verhaal zou kunnen krijgen. Nadien kan je dit gaan samenvatten zodat jij nadien makkelijker kunt terug nemen naar jou proces

Het proces:

1. Het ei

Hier start je al met een keuze en dit is eigenlijk niet gemakkelijk. Want hier ga je al gaan beslissen of je dit ECHT wilt.

Vraag jezelf dit af:

 • Is dit ECHT wat ik nodig hebt of is het een bevlieging?
 • Ben ik bereid om ALLES te doen wat nodig is? Ook mezelf te confronteren met mijn angsten?

2. De rups:

Dit is het proces waarin je gaat uit maken dat je gaat beslissen of niet. Hierbij is het ook belangrijk dat je een onderzoek doet naar jou gevoelens en emoties hierrond. Dit is een tussenstap die mensen heel vaak vergeten. Waardoor ze moeilijker hun doelen kunnen halen. Want wat je ook doet je gaat altijd een confrontatie op jou pad krijgen. Dan is het te zien hoe jij daarmee omgaat.

Wat hier ook hier van belang is , zorg ervoor dat je jezelf door de stemmetjes in je hoofd niet kapot laat maken. Zorg dat je zo snel mogelijk terug naar jou gevoel gaat waardoor jij terug contact maakt met jezelf. Hierdoor ga jij terug voeling krijgen en ga jij de energie kunnen voelen hoe het is om jou transformatie te realiseren.

Vraag in dit proces jezelf:

 • Is dit een gedachte of een idee?
 • Wat voel ik erbij als ik dat zou hebben of kunnen?

Doe dit als extra back-up:

 • Schrijf je beperkende overtuigingen op en zet ze om zodat jij positiever voelt om jou transformatie te ondergaan.
 • Schrijf voor jou een nieuw verhaal en zorg ervoor dat jij je nieuwe verhaal zelf regelmatig voorleest of vertelt.

3. De cocoon:

Hier ga jij bij jezelf na checken of je aan het doen bent wat moet gebeuren.

Heel belangrijk: Durf je plan aan te passen!!! Perfectionisten durven dit soms niet omdat dit soms aanvoelt als ‘gefaald’ hebben. Dat is dus niet zo! Denk aan de cellen van je lichaam, het verhaal dat ik in het begin vertelt heb. Alles veranderd constant dus jij mag jezelf de toestemming geven om jouw plan bij te sleutelen.

Vraag dit nu aan jezelf:

 • Neem ik actie(s)?
 • Durf ik de verantwoordelijkheid te nemen en doe ik dit ook om mezelf verder te krijgen in deze transformatie?
 • Gaat het op deze manier echt werkelijkheid kunnen worden?

 

4. De vlinder:

Dit is het punt dat ervoor moet zorgen dat jij de ‘geboorte’ van je nieuwe IK of waarvoor je deze manier gebruikt naar buiten te brengen. Wanneer je bij de vraagstellingen een ‘nee of meerdere nee’s ‘ antwoordt, is het belangrijk om bij jezelf op onderzoek te gaan en wat je beperkte overtuigingen hierrond zijn.

Vraag bij jezelf:

 • Durf ik dit te delen met anderen?
 • Ik durf dit NU te delen

 

 

Ik hoop je meer zicht te krijgen op een transformatie en hoe deze meer in kaart zou kunnen brengen om zo doelbewuster te werk te kunnen gaan. Heel belangrijk , ga niet in je hoofd zitten maar ga naar je gevoel. Het gaat erover wat jij wilt en niet wat de buitenwereld wilt.

(Her)lees je graag mijn blog ‘AFFIRMATIES’

Wil jij graag meer flow in jouw transformatie krijgen? Vraag dan zeker het volgende aan:

Aanvragen GRATIS 10 affirmaties en tips

Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is in mijn online praktijk?

volledig aanbod

 

Geef een reactie