Geplaatst op Geef een reactie

Een ongezonde keuze kan gezond zijn

In deze blog ga ik een persoonlijk verhaal vertellen dat op zich misschien heel stom lijkt. Het is een heel simpel verhaal dat hopelijk in jouw geheugen gaat blijven door dit maar 1 keer te lezen. Ik hoop door dit simpel verhaal te delen dat jij daardoor instaat gesteld wordt om ook wanneer er jouw zo iets voordoet dat jij gaat beslissen wat voor JOUW op dat moment het juiste is. Een tip van de sluier… Deze blog gaat over een keuzes maken.

De zomer van 2020

Alles begint weer ongeveer een normale vorm te krijgen. Mijn gezin en ik hebben weer genoten van een zalige vakantie, die voor mij persoonlijk, helemaal bovenaan staat. Wanneer we terug thuis waren merkten we al heel snel dat we terug in ons pittig ritme terug kwamen. Mijn vriend weer volop aan het werk. De klanten die blij aan mijn praktijk stonden en nog enthousiaster mijn praktijk verlieten. Het lesgeven dat bij mij stillaan ook zijn ritme begon te vinden in mijn dagelijks leven. En vooral niet te vergeten, onze zoon die terug met zijn hobby begon die wel al wat mooie uurtjes in de week vervoer nodig heeft.

Ik was heel vereerd dat ik kon zeggen dat in de zomer van 2020 mijn leven bijna normaal verliep. Dat ik ook nog eens de luxe had dat ik voor die laatste zomerweken nog eens privé chauffeur mocht zijn voor het wegbrengen en terug ophalen van onze kleine atleet. Met natuurlijk tegen het einde van de week de fut er ook bij mij uit begon te gaan. O ja, ik kom dit ook tegen.

Het lijkt of het vorige week vrijdag was

De laatste stuiptrekkingen deden zich voor. Ik had juist Gianni afgezet en ik keerde door het verkeer even naar huis en voelde de tweestrijd in mijn hoofd en mijn lichaam. De vraag spookte door mijn hoofd… Wat eten we vandaag? Ik kan kiezen, ik heb nog tijd genoeg om te koken, te eten en misschien als ik mij nog haast om heel mijn keuken op te ruimen. Of ik kies voor pizza’s die nog in de diepvries zitten en steek die in mijn oven.

De tweestrijd begon

Op zich ging mijn voorkeur naar het gezond, gekleurd vers eten dat een portie vitaminen bevat. Maar anderzijds begonnen de pizza’s die eigenlijk weinig voedingsstoffen bevatten en altijd in huis zijn tijdens noodgevallen, in mijn hoofd rond te zweven. Wanneer ik mij de vraag bleef stellen: Wat eten we vandaag? Begonnen er zware gevoelens en emoties naar boven te komen.

Misschien herken je dit:

  • ik voelde een schuldgevoel naar boven komen.
  • in mijn hoofd lijstjes te maken en ook stress te creëren.
  • de voor- en de nadelen te maken.
  • maakte mezelf wijs dat ik dan een goede beslissing kon maken.

Met andere woorden ik begon mezelf van alles voor te liegen. Tot ik mezelf bewust werd dat je geen beslissingen maakt met je hoofd maar met je gevoel. Dus ik veranderde van strategie…

Ik draaide het om

In plaats om mij de vraag te blijven stellen: Wat eten we vandaag? Vroeg ik aan mijzelf: ‘Aan wat heb ik NU behoefte? Welke beslissing gaat mij gelukkig maken? Welke keuze neem ik om deze avond nog vol energie te mogen beleven?’ Mijn lichaam wou rust, even rust. Dus besloot ik om die pizza’s in de oven te schuiven en terwijl de oven aan het werk was heb ik genoten van even niks te doen. Ik heb mijn lichaam niet genegeerd, ik heb naar mezelf geluisterd.

Ik had gekozen voor, tijd voor mezelf

Die pizza’s die hadden mij nog nooit zo gesmaakt, de keuken was niet gebruikt en ik had nog tijd over om alles rustig aan te doen. Ik voelde mij volledig opgeladen en kon zonder vermoeidheid en stress terug mijn zoon gaan halen. Want ik had op dat moment voor mezelf gekozen en de juiste vragen gesteld waardoor ik geluisterd heb naar mijn lichaam. Dit was op dat moment de gezondste beslissing dat ik kon maken. Had ik beslist met mijn hoofd dan was het zeker het gezonde eten geweest en met de uitputting als gevolg.

Wat beslis jij?

Wil jij ook graag dat het leven voor jouw gemakkelijker gaat? Dat je bewuster wordt van jezelf en dat jij weet hoe je moet omgaan met keuzes? Wil jij leren handelen uit jouw zelf en niet meer vanuit gevoelens of emoties? Dat kan via de EFT online coaching.

EFT online coaching

Wil jij graag kijken wat ik allemaal doe in mijn online praktijk? Neem dan zeker een kijkje via onderstaande knop.

volledig aanbod

Geef een reactie