Geplaatst op Geef een reactie

Zij leven in het NU…

In deze blog vertel ik jou met een simpel voorbeeld wat in het NU leven bedoelt wordt. Met trots kan ik zeggen dat ik vaak besef dat ik in het NU kan leven. Wanneer ik dat voel probeer ik het nog extra te vergroten. Maar iemand die ik heel goed ken, kan dit nog beter!

Enkele maanden geleden is het huis naast ons verkocht. Mijn zoon vindt dit extra leuk omdat hij dan regelmatig eens een babbeltje kan maken met onze buren. De verhuis begint in gang te komen en mijn zoon staat als eerste aan ‘den draad’ om een babbeltje te slaan.

Onze nieuwe buurman merkt direct op dat zijn buurjongen van 7 jaar een vlotte babbel heeft en heel sociaal is. Dus onze buurman probeert het gesprek levendig te houden om een band op te bouwen met mijn lieve held. Hij vraagt: “Ga jij naar school?” Mijn zoon antwoordt heel vlot: “Nee, ik ga niet naar school want ik turn.”

Als je Gianni zijn antwoordt letterlijk zou nemen zou je denken dat zijn leven alleen maar bestaat uit turnen. Maar eigenlijk wou hij zeggen dat het vandaag zaterdag is, dan is het geen school maar moet hij gaan trainen.

Het moment dat de buurman de vraag stelde ligt duidelijk in het verleden en ook in de toekomst. Maar heeft niks te maken met het NU.

Dit was zo een mooi moment dat ik met jou wou delen omdat dit ook elke dag bij jou en mij gebeurd. Niet alleen met communiceren maar ook in ons hoofd. Waardoor er wel een paar zaken kunnen fout lopen. Zowel in ons dagelijks leven met elkaar. Alsook hoe jij in het leven staat. Het is zo belangrijk om actie te nemen als jij in het NU zit. Dan raak je in de flow en ga je sneller de juist acties nemen en keuzes maken die voor jou goed zijn.

Want als het voor jou goed voelt zal jouw omgeving het ook goedvinden.

Als mama gebeurt het regelmatig wanneer mijn zoon iets wilt doen of wilt, merk ik soms eerst weerstand. Ik voel dan een ‘Nee’, maar doordat mijn zoon op dat moment zo in zijn NU zit, kan hij de energie rondom hem veranderen. Als tegenstaander kan jij ook bewust de energie voelen veranderen waardoor je mening verandert. (OPGELET! dit is niet hetzelfde als geen neen kunnen zeggen tegen je kind!)

Deze situatie kan ervoor zorgen dat er een ruimte ontstaat om over bepaalde zaken te onderhandelen waarin beide partijen in een win-win situatie kunnen komen. Ook komen er waardevolle gesprekken boven die duidelijkheid kan scheppen waarom iets ‘wel’ of ‘niet’ kan.

Tussen kinderen en ouders kan dat gaan over een stukje chocolade, tussen volwassenen gaat het weer over andere zaken. We denken vaak dat de volwassen zwaardere onderwerpen hebben maar in mijn ogen is dit juist één grote illusie. Ik durf zelf te zeggen dat het één grote leugen is dat we onszelf wijsmaken. Het zijn de volwassenen die zelf kunnen bepalen hoe zwaar je het maakt.

Leef meer als een kind. Kom uit je hoofd en voel, zo kom je in het NU en handel je vanuit het bewustzijn.

volledig aanbod

 

Geef een reactie