Wat is EFT?

EFT (Emotional Freedom Techniques = emotionele bevrijdingstechnieken)

EFT is een techniek die gebaseerd is op meridianen psychotherapie (Meridian Based Therapy). Dankzij deze techniek wordt er gebruik gemaakt van meridianen, die op hun beurt een koppeling worden tussen lichaam en geest. Het lijkt op acupunctuur, werkt gericht op emoties en gebeurt zonder naalden.

Wat is EFT ?

EFT is een nieuwe methode, die je vlug kan helpen af te komen van bepaalde klachten, denk maar aan fobieën, trauma’s, verslaving en zelfs lichamelijke klachten. Het is een methode die vooral werkt op het emotionele. Al het emotionele dat we door de jaren heen hebben opgestapeld. Zowel de bewuste als onbewuste problemen of ervaringen kunnen via deze weg aangepakt worden, zodat deze emoties letterlijk los worden gelaten.

Hoe gaan we tewerk met EFT ?

Zoals reeds vermeld, werken we op acupunctuurpunten d.m.v. het aantikken van de punten. Door deze toepassing kom je tot rust en kan je helder over je problemen nadenken. Ondertussen word je begeleid in een gesprek waardoor we het volledige probleem samen kunnen aanpakken zodat de negatieve gevoelens, klachten verdwijnen. Je zult merken dat het echt werkt en je positieve energie door je lichaam voelt.

Werkt EFT wel bij mij ?

Goed nieuws! Zoals Einstein het in zijn tijd zei: “Alles is energie”. Moest er geen energie zijn, zou er niks bestaan. Zelfs de stoel waar je op zit, daar zit energie in. Een mens is gemaakt van energie. Energie loopt door ons lichaam dankzij meridianen. Omdat er constant met EFT gewerkt wordt op meridianen en iedere mens energie heeft is de kans groot dat het ook bij jouw werkt. Bij onderzoek is er vastgesteld dat er 90% slaagkansen zijn!

Kinderen en EFT

Ook kinderen kunnen al psychische- en fysieke problemen hebben waar je als ouder machteloos tegen staat. Denk maar aan bedwateren, leerproblemen, faalangst, dyslexie en dyscalculie, … Kinderen kunnen al heel snel met EFT werken, deze sessies gebeuren op een heel creatieve en speelse manier zodat het kind op een aangename manier zijn probleem aanraakt en aanpakt.

Mag ik definitief afbouwen met medicatie ?

Indien je medicatie neemt (zowel psychische als fysische klachten) of in behandeling bent bij een arts, psychiater, therapeut … Dan is het tussen jou en je behandelende geneesheer om te beslissen of de behandeling/medicatie stop gezet kan worden.

Waarom kiezen voor EFT ?

  • auto-immuunziekten zoals: Lupus, MS, fibromyalgie, …
  • burn-out
  • clusterhoofdpijn
  • astma
  • depressie
  • allergieën

Wanneer niet !

  • onder invloed bent van drugs of alcohol
  • gebruik van medicatie die uw emoties en gevoelens afblokken
  • gelieve eerst met uw behandelende geneesheer op voorhand te bespreken of de medicatie stop gezet kan worden.

 

Wil jij graag nog meer informatie over EFT?

Vraag dan het GRATIS E-book nu aan.

download E-Book